Главная Мой профиль ВходПриветствую Вас Гость
RSS
       Пятница 19.04.2024 21:00


Соціальні мережі
  • Ми у Facebook
  • Ми у Instagram
  • Наш You Tube канал

  • Меню сайта

    Категории раздела
    Новини [241]
    Новини бібліотеки [2]

    Статистика

    Онлайн усього 1
    Гостей: 1
    Користувачів 0

    Главная » 2021 » Январь » 24 » Дистанційний період завершився, ліцей повертається до очного навчання!
    09:45
    Дистанційний період завершився, ліцей повертається до очного навчання!

    Дистанційний період завершився, ліцей повертається до очного навчання!

    Перш за все, дякуємо усім учасникам освітнього процесу, які в тісному партнерстві, достойно пройшли це випробування.

    Шановні педагоги! Дякуємо Вам за професіоналізм, опанування сучасними інформаційними технологіями на досить високому рівні, за регулярні «виходи в ефір» - онлайн-уроки на платформі Google Classroom. А також за взаємодопомогу та взаємопідтримку.

    Шановні батьки! Низький уклін Вам, хто після свого робочого дня приділяв додаткову увагу своїм дітям! Ви допомагали їм організовувати час, забезпечили гаджетами, були дітям підтримкою і опорою. Ви у тісній співпраці з педагогами досягли результату.

    Дорогі діти - здобувачі освіти! Ви намагалися бути сумлінними і відповідальними, дисциплінованими і уважними. Більшість із вас вмотивовано опановували нові знання.

    Можна підвести підсумки, зробити висновки про успіхи та проблеми двотижневого освітнього процесу з використання дистанційних технологій. Незважаючи на те, що перший семестр ми повністю навчалися очно, з дотриманням усіх карантинних обмежень, педагогічний колектив, наполегливо оволодівав навичками дистанційного навчання, враховуючи уроки весняного карантину. В березні ми почали використовувати безкоштовний сервіс Google Classroom, але виникла проблема – нам не вистачало місця на Google-диску, довелося щомісячно оплачувати додаткові гігабайти.

    Тому, перше що ми зробили у серпні - уклали договір про використання єдиної платформи згідно із набором додатків за програмою G Suite for Education Google Classroom, які надаються компанією Google безкоштовно для освітніх установ у рамках обраного освітньою установою домену. До пакету входять стандартні Google сервіси плюс система управління навчанням Google Classroom.

    Кураторами проєкту були заступник директора з науково-методичної роботи Єфименко Т.А., вчителі інформатики Неліпа В.В., Груба К.О. та вчитель математики Александрова А.О. Усі педагоги пройшли навчання в окремих динамічних групах, де наставниками були добре обізнані з цією платформою вчителі ліцею. Після навчання проведено практичні заняття і залік. Кожен вчитель попрактикувався проводити уроки онлайн в режимі відеоконференції у додатку Google Meet. З вересня на цій платформі регулярно викладалися домашні завдання і матеріали для тих учнів, хто перебував на самоізоляції, хворів та не мав змоги відвідувати школу.

    Паралельно було організовано підключення усіх учнів до Google Classroom та їх навчання - на уроках інформатики здійснювалася підготовка до роботи на платформі, зокрема в додатках корпоративна пошта і сервіс відеоконференцій GMeet.

    Тому, січневий локдаун не застав нас зненацька. Усі уроки були проведені за розкладом в онлайн-режимі. Вчителям, за потребою, були передані на цей період в користування шкільні ноутбуки. Учні, які не мали змоги через технічні причини навчатися на платформі Google Classroom, отримували завдання та пояснення через інші способи зв’язку. Таких у нас виявилися одиниці.

    Проведене діагностичне онлайн-опитування серед батьків та учнів показало, що абсолютна більшість із них задоволена організацією навчання з дистанційними технологіями, дякують учителям за онлайн-уроки, але, звичайно, мріють про повернення до нормального режиму роботи.

    Цікаво, що серед старшокласників дуже високий відсоток тих, кому більше сподобалося навчання на дому з використанням дистанційних технологій.

    Безперечно, у нас є проблеми, і ми будемо шукати шляхи їх вирішення.

    Бо ми освітній заклад, який прагне розвитку.

    Просмотров: 236 | Добавил: Teacher | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Вход на сайт

    Календар
    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

    Поиск

    Архив записей

    Блог
  • Розвиток міжнародного партнерства

  • Друзья сайта
  • Сайт Міністерства освіти і науки України
  • Відділ освіти Мелітопольської районної державної адміністрації
  • Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти